Sessió debat “La mesura de l’èxit dels Projectes”

El proper 4 de desembre a les 18.30 h tindrà lloc a la Sala d’Actes del COAC una nova sessió debat organitzada per l’Associació Catalana de Project Management (ACPM), conjuntament amb el Grup de Treball de Project Management del COAC.

Que els projectes semblen tenir vida pròpia és conegut per tots, diferents circumstàncies apareixen com una amenaça que els posa en risc de forma sobtada i en la mesura que aquests riscos han estat avaluats, el seu impacte tindrà, o no, la transposició en l’èxit esperat.

Preveure grans expectatives pot portar a grans decepcions, o d’altra banda, l’excés de prudència porta al desinterés i l’abandonament. La mesura de l’èxit és en bona manera una percepció, quan no s’han previst els indicadors raonables que concreten l’assoliment dels objectius previstos. La torre Malmo de Santiago Calatrava va acabar amb la seva promotora, però es tracta com una icona en el país. Molts municipis han aprovat encomiables planejaments urbanístics on el desenvolupament sostenible ha estat l’eix de l’ordenació i els seus alcaldes han estat arrasats en les següents eleccions. Edificis premiats condemnats a la piconadora per sentències judicials i autèntics desastres econòmics portats fins al final a qualsevol preu.

Seguint amb la línia de debats oberta per l’ACPM, volem analitzar a final d’any com es tanca el cercle virtuós de vida dels projectes.

Primer amb una visió tècnica, sobre la necessitat de control dels projectes i una anàlisi adequada sobre la seva viabilitat, que haurien evitat molts dels mals que han afectat el territori.

També analitzarem la valoració de l’èxit d’un projecte des de propostes de sostenibilitat.

Després amb el projecte del Museu del Clima, de Toni Gironès, que ha mutat des de l’ambiciós abast inicial, a una proposta que va rebre recentment el Premi d’Arquitectura Espanyola del CSCAE, mantenint els seus objectius inicials malgrat les dificultats econòmiques i assolint un alt nivell de qualitat arquitectònica.

Finalitzarà la Jornada amb un debat a l’entorn dels aspectes tractats com una fotografia genuïna d’un dels aspectes més oblidats en els diferents processos de la direcció dels projectes, la seva Avaluació: La mesura de l’èxit dels projectes.

Programa:

18.20hs: Recepció assistents

18.30hs: Presentació de l’acte i benvinguda. 5 min

Representant de la Junta de Govern del COAC

Introducció de la sessió. 5 min

Isidre Roca: Vocal de formació de l’ACPM

Les mesures de control. 20 min.

Josep Maria Forteza

Arquitecte tècnic. Director general de Tècnics G3 SLP i vicepresident segon del CAATEEB

La mesura de la sostenibilitat. 20 min

Ponent a confirmar

La mesura de l’èxit. 20 min

Toni Gironès

Arquitecte. Docent a diferents universitats i amb nombrosa obra premiada i publicada.

Debat. 15 min

Preguntes als ponents i clausura de l’acte. Moderador: Jordi Seguró, President de l’ACPM

Finalitzat l’acte, es disposarà d’uns minuts per a una copa de cava i temps de networking.

Assistència gratuïta, amb inscripció prèvia aquí: https://www.eventbrite.es/e/entradas-la-mesura-de-lexit-dels-projectes-80644105691